Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden 2018

0.1 BTBfotografie is ingeschreven bij de KvK onder KvK-nummer 69001286.

0.2 BTBfotografie is ingeschreven bij de Belastingdienst.

1. Algemeen

1.1 De fotograaf kan in geen geval aansprakelijk worden gesteld bij lichamelijke dan wel materiële schade veroorzaakt tijdens de fotoshoot. De fotograaf behoudt het recht informatie op de website wat betreft tarieven en afspraken ten alle tijden aan te passen met uitzondering van al geboekte reportages. Bij het boeken van een fotoshoot gaat de klant automatisch akkoord met deze voorwaarden.

1.2 BTBfotografie is een professionele fotograaf.

1.3. Bij het boeken van een fotoshoot geeft de klant BTBfotografie toestemming om alle gemaakte foto’s te gebruiken voor zakelijke en commerciële doeleinden zoals portfolio, nieuwsbrief, social media, fora, folders, eigen gebruik en eventuele toekomstige activiteiten. Wil de klant een specifieke of alle foto(’s) niet online terug zien moet dit van tevoren aangegeven worden.

1.3.1 Voor bruidsreportages waarvan men de foto’s voor zakelijke en commerciële doeleinden zoals portfolio, nieuwsbrief, social media, fora, folders, online wil hebben geldt een meerprijs van 25% bovenop de normale kosten.

1.4. Bij het achteraf melden door de klant dat de gemaakte foto’s niet online mogen verschijnen, heeft de fotograaf uiterlijk 3 weken om de foto’s offline te halen.

1.5 BTBfotografie zal foto’s nooit zonder toestemming van het/de model(len) aan een ander (commercieel) bedrijf doorspelen. Bij publicatie zal altijd om toestemming worden gevraagd.

2. Fotoshoot

2.1 Een gemiddelde fotoshoot duurt 60 a 120 minuten en de klant krijgt hierbij 10 a 15 foto’s op web resolutie (72dpi) zonder logo. Voor een fotoshoot van 30 minuten is dit 5 a 10 foto’s. De opdrachtgever kan zelf de foto’s uitkiezen. Foto’s op papier, canvas, hout etc. zijn te bestellen via de online webshop van de fotograaf. Dit wijkt alleen af als dit van tevoren is afgesproken of aangegeven. De afgesproken prijzen zijn altijd zonder reiskosten (21 ct/km) en inclusief 21% btw.

2.2 In geval van slecht weer (regen, zeer donkere lucht/zwaar bewolkt) mag de fotoshoot worden afgezegd door fotograaf of klant. Dit wordt uiterlijk op de ochtend van de geplande fotoshoot besloten, maar kan aan de hand van het weerbericht van tevoren besproken worden. De fotoshoot kan dan verzet worden naar een andere datum.

2.3 De klant mag een fotoshoot uiterlijk 5 dagen van tevoren afzeggen, uitgezonderd door slecht weer (zie 2.2). Als de klant na de genoemde termijn de fotoshoot alsnog afzegt moet er 30% van het afgesproken bedrag betaald worden, uitgezonderd door bijzondere gevallen zoals een overlijden of ziekte.

2.5 De fotograaf mag de fotoshoot uiterlijk 7 dagen van te voren verzetten. Uitgezonderd door bijzondere gevallen zoals een overlijden of ziekte.

2.4 De klant mag een fotoshoot uiterlijk 2 dagen van tevoren verzetten. Doet de klant dit later dan wordt er 10% van het originele bedrag extra gerekend.

3. Betalingen en klachten

3.1 De klant mag contant betalen, pinnen of overmaken. De fotoshoot wordt binnen 5 werkdagen na afloop volledig betaald door de klant. Bij een contante of pin betaling kan alleen op de dag zelf worden betaald. De klant ontvangt na de fotoshoot een factuur via de mail. De klant ontvangt de foto’s binnen 0-2 weken nadat er betaald is.

3.2 Bij een bruidsreportage wordt een aanbetaling berekend van 25%, deze dient uiterlijk binnen 7 dagen na ontvangst van het aanbetaling factuur betaald te worden. Het overige bedrag dient binnen 14 dagen na ontvangst van de factuur betaald te zijn en zal in de week na de bruiloft worden gestuurd.

3.3 Klachten over het geleverde werk dienen zo spoedig mogelijk, maar in elk geval binnen 5 werkdagen na levering te worden medegedeeld. Wanneer u terecht ontevreden bent over de geleverde foto’s zal er een alternatief worden aangeboden. Geld terug is vanwege de bestede uren geen optie.

3.4 Bij ontbinding van de overeenkomst door opdrachtgever, wordt de aanbetaling / voorschot niet vergoed door de fotograaf.

4. Na de shoot
4.1 Alle foto’s worden binnen 0 tot 2 weken aan de klant geleverd indien anders afgesproken. Dit is uitgezonderd van een bruidsreportage.

4.2 Er worden geen onbewerkte originele foto’s geleverd. Voor alle (digitale) nabestellingen gelden tarieven. De nabestellingen worden pas geleverd na betaling. De fotograaf blijft ten alle tijden eigenaar van alle foto’s.

4.3 De ontvanger van de foto’s dient altijd enige vorm van naamsvermelding te gebruiken bij publicatie op sociale mediakanalen of elders op internet.

4.4 Het bewerken van de foto’s door de ontvanger zelf is niet toegestaan, hieronder valt ook bijsnijden.

4.5 Het is voor de ontvanger niet toegestaan om foto’s door te geven aan andere (commerciële) bedrijven zonder toestemming van de fotograaf.

Wanneer u een een shoot bij ons boekt gaat u automatisch akkoord met de voorwaarden.

Download de algemene voorwaarden als PDF bestand.